Съставиха Районна избирателна комисия Русе с единодушие

Новините

29-01-2017, 15:52

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенските адвокати изберат нов председател на 26 март

Централната избирателна комисия трябва да излезе с решение за назначаване на РИК Русе до 3-ти февруари

Днес се проведоха консултации с парламентарно представените политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Русе (РИК) за провеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 26 март 2017 г.

С решение на Централната избирателна комисия в състава на РИК влизат 13 членове, представители на партиите и коалициите-  ГЕРБ с 4-ма членове, коалиция „БСП- лява България" – с 2-ма, партия ДПС –  с 2-ма, коалиция „Реформаторски блок“, коалиция „Патриотичен фронт“, коалиция „България без цензура“, партия „Атака“  и  коалиция АБВ  с по 1 представител. 

По време на консултациите, политическите сили стигнаха до пълно съгласие  за състава и ръководството на РИК Русе. Председател на комисията е Мирослава Маркова от ГЕРБ, а заместник- председатели Зюмрюд Абазова от квотата на ДПС и Александър Корфонозов от квотата на  коалиция „Патриотичен фронт “,   секретар е Десислава Дивчева от квотата на коалиция „БСП- лява България“,  членове – Йордан Димитров от  ПП ГЕРБ, Тодорина  Михайлова от ПП ГЕРБ, Надежда Енчева от ПП ГЕРБ, Милена Хинкова от коалиция „БСП- лява България“, Ибрям Гаваз от ПП ДПС, Миглена Ангелова от коалиция „Реформаторски блок“, Силвия Кръстева от коалиция „България без цензура“, Наталия Маринова от Атака и Елица Вълчева – Куманова от  АБВ.

Протоколът от срещата ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия, която трябва  да излезе с решение за назначаване на РИК Русе до 3-ти февруари 2017 г.