Триумф в Скаут лигата без загубен гейм!

Без да загуби нито един гейм в петте си мача, отборът на Марица (Пловдив) до 13 години триумфира като първенец в турнира

Без да загуби нито един гейм в петте си мача, отборът на Марица (Пловдив) до 13 години триумфира като първенец в турнира от волейболната Скаут лига 2017 за момичета родени през 2004 година или по-късно, на който бе домакин през този уикенд в зала Олимпиада.

Въпреки ранната и мразовита неделна утрин, петдесетина от най-верните фенове на Марица дойдоха в залата да подкрепят възпитаничките на треньорката Петя Хрисчева в последния им мач от надпреварата. И малките Жълто-сини волейболистки не ги разочароваха. Те бяха убедителни срещу връстничките си от Пирдоп (Пирдоп), надигравайки ги с 2:0 (25:9, 25:6).

Маричанки не само повториха успеха си от първия турнир в Пазарджик, когато също се поздравиха с пет победи, но загубиха един гейм, а дори го надминаха. Така те напълно си заслужиха тортата и големия шоколад, които бяха подготвили за тях най-големите им привърженици.

В крайното класиране следва Пирин (Разлог), който изпревари третия Етрополе (Етрополе) по точково съотношение и четвъртия Родопа (Смолян) по геймово съотношение. Тези три тима влязоха във въртележка и завършиха с по три победи и две загуби. Пети е Пирдоп с 1 точка, а шести – Асеновец (Асеновград) с -1 точки.