Младежите от скандалното видео са криминално проявени

Крими

30-01-2017, 09:29

Снимка:

facebook

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес ще се проведе първото заседание на служебния кабинет

Кадрите се появиха вчера и на тях се вижда как охранител удря шамар пред заведение на млад мъж в центъра на София

Младежите от скандалното видео, на което се вижда как охранител удря млад мъж, са криминално проявени. Това съобщи в ефира на bTV Теменужка Капчина, началник на Четвърто РПУ в София.
Този, който се оплаква от насилие, има 144 подадени заявителски материала срещу себе си за кражби, наркотици и увреждания. Срещу другия има 45 заявителски материала. Те са добре познати на полицията, на свобода са и не са издирвани.
Кадрите се появиха вчера и на тях се вижда как охранител удря шамар пред заведение на млад мъж в центъра на София. До ситуацията се стига след като младежите заспиват в на маса в заведението, при опита на персонала да ги помоли да напуснат, те стават агресивни, управителката се притеснява и натиска паник бутон, на който реагират от охранителната фирма.
Теменужка Капчина съобщи още, че двете момчета са били във видимо неадекватно състояние, употребили алкохол или наркотични вещества.
Според лекаря, отзовал се на сигнала, няма данни за извършено насилие, лицето не се нуждае от медицинска помощ. Поканени са в районното управление, но са отказали да се явят. До момента не могат да ги открият, за да подадат заявителски материали, уточни началникът на Четвърто районно.
По думите й има проявена агресия от страна на охранителната фирма, въпреки че не е била прекалено голяма, тъй като десет минути след като охранителите са си тръгнали, двете момчета отново са влезли в заведението и са започнали да буйстват.
Жената, която е снимала клипа, е предала видеоматериалите на полицията.
Няма нарушение на охранителите, действали са доста професионално. Ако се установи нарушение, ще бъдат взети санкции, заяви Христо Христов, представител на охранителната фирма.
Действията на охранителя са т.нар. интуитивни респективни действия, тъй като момчетата са били неадекватни, обясни Христов. По думите му след като младежите са проявили агресия в заведението, управителката е натиснала паник бутона. На сигнала са се отзовали два екипа, общо четири души. Нарушителите са изведени навън без проблем.Въпросният господин, който е бил в заведението, си е бръкнал в джоба, което е предпоставка нашият служител да не знае какво точно ще извади. В редица случаи вадят огнестрелно или хладно оръжие, обясни още Христо Христов. Той допълни, че именно това бъркане в джоба е отключило т. нар. респектиращ механизъм.
Той съобщи, че от началото на годината са отработили 312 паник бутона, т.е. две трети от сигналите са паник бутони и не случайно имат 68 000 абоната на територията на София.