От 30 януари стартира приемът на годишни данъчни декларации и в 24 пощенски станции в Пловдив

НАП напомня и за възможността, данъчните декларации да бъдат попълнени чрез електронна форма с бар-код

От 30 януари стартира приемът на годишни данъчни декларации/ГДД/ и в 24 пощенски станции на територията община Пловдив, с номера 1,2,3,4,6,13,18,23 за клон Пловдив и пощенски станции в населените места Асеновград,  Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Перущица, Първомай, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисар, Садово, Калояново, Раковски и Брезово.  
Срещу минимална такса за обработване на документите, гражданите ще могат да подават ГДД по чл. 92 от ЗКПО, ГДД по чл. 50 по ЗДДФЛ и справка по чл. 73 по ЗДДФЛ, в пощенските станции, където ще им бъде издаден входящ номер.
НАП напомня и за възможността, данъчните декларации да бъдат попълнени чрез електронна форма с бар-код. Попълването на декларация с бар-код гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход, внесените осигурителни вноски и ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли от интернет страницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“.  
Годишната декларация за облагане на доходите с бар-код е публикувана на интернет страницата на НАП, в рубрика "Документи - данъци", раздел "За гражданите".
Подаването на декларацията става с изпращане по пощата или на място в пощенските станции, по електронен път с ПИК код или с електронен подпис.
Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП, за гр. Пловдив в сградата на ул.”Скопие” 106 ет.3, за гр. Асеновград в офиса на пл.”Николай Хайтов” 8 и за гр. Карлово на ул.”Тодор и Ана Пулеви”1.
Консултации за декларирането и плащането на данъци и осигуровки могат да се направят на телефона на кол центъра на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.