Приключи четвъртият национален поетичен конкурс за любовна лирика

Сто и трима са поетите от цялата страна, взели участие в надпреварата по възпяване на любовта и виното

На 27 януари, на тържествена церемония в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” бяха обявени победителите в поетичния конкурсза любовна лирика „Наздравица за любовта”. Конкурсът се организира от община Асеновград за четвърта поредна година и с него официално се дава старта на Празниците на виното в Асеновград.
Сто и трима са поетите от цялата страна, взели участие в надпреварата по възпяване на любовта и виното. Компетентно жури в състав: литературният критик Владимир Янев, Атанас Капралов - поет и Виолета Христова - поетеса, отличи най-добрите творби и оповести победителите в класацията.
Първо място– Галина Иванова, гр. Варна, със стихотворенията „Звън от чаши”, „Средзимна влюбена вселена”, Старинно златно правило”
Второ място– Йордан Пеев, гр. Стара Загора, със стихотворенията „Жар птица”, „До бяло”
Трето място– Кръстьо Раленков, гр. София, със стихотворенията „Нощта”, Луна, блестящо малолетна”, „Онзи вятър на прищявката”   
С поощрителни награди бяха отличени:
Мариела Русева, гр. Варна, със стихотворенията „В очакване на блудната мисъл”, „Избор”, „Той й липсва”
Бойка Андреева, гр. Пловдив, със стихотворението „Междинно кацане”
За „Най-добър автор на Асеновград” журито тази година присъди две награди:
 Румяна Златилова за стихотворенията „Собствен свят”, „Завръщане”, Сън за лунно вино”
 Калинка Милева за стихотворенията „Прости ми”, „Не искам” „Вино и любов”
Зам.-кметът на община Асеновград инж. Мария Вълканова поздрави присъстващите и връчи наградите на победителите. Отличените на първо, второ и трето място получиха и плакети с логото на конкурса, изработени от Иван Любенов.