Изненадващият полуфиналист за Купата на Африка е Буркина Фасо

Спорт

30-01-2017, 13:48

Снимка:

facebook

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Марсилия взе Патрис Евра

Касияс може да пази за Марсилия

Гана трябва да внимава с Камерун на полуфинала

Четвъртфиналите за Купата на Африка хвърлиха своята сензация. Изненадващият полуфиналист е Буркина Фасо, който победи Тунис с 2:0. Головете за победителите отбелязаха  Бансе в 81-ата минута и Накулма в 84-ата минута.
Новият любимец на феновете на Ливърпул Садио Мане ще бъде на линия на "Анфийлд" за ключовия мач от първенството срещу лидера Челси. Това стана възможно след като Сенегал отпадна в епична битка от Камерун. В редовното време и продълженията срещата завърши 0:0, а при дузпите Камерун победи Сенегал с 5:4. По ирония на съдбата решаващата дузпа за Сенегал изпусна тъкмо Садио Мане. След което се разрида и не можеше да си намери място от мъка и гняв. Може би този пропуск на първенството в Африка ще му вдъхне адреналин за шампионатния мач с Челси.
Мачът между ДР Конго и Гана  завърши !:2. За Конго отбеляза Пол-Жозе Мпоку. За Гана победните попадения бяха на братятя Джордан и Андре Аю, които са синове на легендата на Марсилия Абеди Пеле спечелил Купата на европейските шампиони с отбора он "Велодром" през 1993 година. Също така легендата Абеди Пеле е носител на Купата на Африка с Гана едва 18-годишен през 1982 година.
Неговите синове в момента играят в Англия. Джордан Аю е  Астън Вила,а Андре Аю в Уест Хям. И двамапта също са много обичани на "Велодром" от феновете на Марсилия, чиито цветове защитаваха.
Египет победи много трудно Мароко с 1:0 с гол три минути преди края на редовното време на Махмуд Кахраба от Ал Итихад.
Треньорът на Мароко Ерве Ренар пропусна възможността да атакува за трети път Купата на Африка с трети различен отбор след триумфи със Замбия през 2012 и с Кот д' Ивоар през 2015.
На полуфиналите ще играят както следва:
Буркина Фасо  - Египет сряда 1 февруари в Либрвил и Камерун - Гана четвъртък 2 февруари във Франсвил.
Мачът за трето и четвърто място е на 4 февруари в Порт Жантий
Финалът е на 5 февруари в столицата на Габон Либрвил.