Четири сигнала за горящи комини вдигнаха на крак пожарникари през уикенда

Крими

30-01-2017, 14:49

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

29 катастрофи в Русенско за три дни

При единия инцидент има щети

На 28 януари от 16:36 до 17:35 часа противопожарен автомобил от  РСПБЗН – Сливо поле  е изпратен в с. Голямо Враново, откъдето са подали сигнал за запален комин в къща на ул. „Хан Аспарух“. До пристигането на екипа запалването е било изгасено от собственика. Като причина за инцидента огнеборците посочват – неправилно ползване на отоплителни уреди. При пожара има нанесени щети по част от мебелите, опушени са стени и таван.

 

През нощта в събота срещу неделя, от 23:36 до 00:15 часа, един екип от РСПБЗН – Две могили е изпратен на адрес в гр. Две могили, на ул. „Христо Ботев“ , откъдето са се обадили за запален комин в къща. При пристигането на екипа собствениците са били започнали гасене и са овладели ситуацията. Наложило се е разкъртване на част от покрива, около комина, за бъдат доизгасени тлеещи греди. Инцидентът е възникнал заради самозапалване.

 

В неделя за времето от 08:51 до 10:15 часа екип от Втора РСПБЗН е изпратен на сигнал за горящо коминно тяло на къща в с. Николово. Неизчистен комин и запалване на натрупалите се в него сажди е била причината за произшествието. Екипът е извършил дежурство. Няма нанесени щети.

 

Вчера вечерта екип на РСПБЗН – Ветово също е реагирал на сигнал за горящ комин на къща. За времето от 18:39 до 19:35 часа служителите са изпратени в с. Смирненски, където са горели сажди в неизчистен комин. Екипът е извършил дежурство. Няма пострадали и нанесени щети