София се включва в инициативата „Бягането като начин на живот“

София в усилена подготовка за втората верига

През 2017-а много по-активно в кампанията се включва Българския олимпийски комитет, наред с него, организатори са Столична Община, Министерство на младежта и спорта, „София – Европейска столица на спорта“, Асоциация „Спорт в свободното време“ и БФЛА.

През миналия сезон в дебютното издание на веригата участваха елитни атлети от Кения, Хърватска, Япония, Италия, Португалия, Белгия, Бразилия, Малта, Украйна, Испания, Чехия, Полша, Казахстан, Германия, Сърбия, Румъния, Македония, Молдова, Мароко, Швеция… Организаторите имат намерение да запазят и надградят нивото и вече разпращат покани с цел отново да се осигури присъствието на класни маратонци от водещите в тази дисциплина държави.

Старта е на 15 октомври в 10.00 ч. от Националния стадион маршрутът води по реката към НДК, после до Южния парк и обратно, като голяма част от него е покрай парковете на София. Участниците могат да избират от дистанциите: 42.195 км, 21 км, 10.5 км, а масовият старт е на 3 км. Софийският маратон вече втора година е част от активностите на инициатива София – Европейска столица на спорта, така ще бъде и тази есен.

Всички резултати на 21 км и 42.195 км са признати от БФЛА и влизат в официалните ранглисти. Сроковете и начини за регистрация, както и условията за участие ще намерите в сайта на маратона. Онлайн формулярите са отворени и вече приемат заявки.

Интерес към Маратон София проявяват отсега атлети от десетки чужди държави и представители на водещи в маратона нации. Очакват се над 300 участници от чужбина на събитието.