Обезопасяват пътищата пред училищата с повдигнати пешеходни пътеки в „Западен“

Това е поредният ход, който предприемат от районната администрация, за да осигурят безопасността на живеещите и особено на най-малките

Нови повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на възлови места в район „Западен“, съобщи кметът Димитър Колев. Едната от тях ще е на улица „Царевец“ срещу Основно училище „Васил Петлешков“, а другата – на булевард „Хаджи Димитър“ пред ОУ „Елин Пелин“.
„Местата са внимателно подбрани с оглед сигурността на децата. От страна на район „Западен“ предложихме повдигнатите пешеходни пътеки да бъдат изградени именно пред двете училища. Общинската комисия по транспорта прие нашите предложения и вече работим по реализирането на тези изкуствени неравности, с които се надявам да ограничим скоростта в тези райони. На булевард „Хаджи Димитър“, където движението е еднопосочно, ще бъдат изградени пешеходни пътеки и на двете платна“, заяви кметът Димитър Колев. Той припомни, че вече има подобна пешеходна пътека на Пещерско шосе, където пресичат много хора, като изграждането й значително е намалило риска от пътни инциденти.  
Това е поредният ход, който предприемат от районната администрация, за да осигурят безопасността на живеещите и особено на най-малките. Освен  пешеходните пътеки, досега бяха поставени изкуствени неравности, с които да се намали скоростта, на улиците „Лерин“, „Иван Стефанов Гешев“ и „Бряст“.