Фирми от ТИЗ привлякоха интереса на 180 търсещи работа в Сливен

Следващата среща от инициативата „Информационни дни на кариерата“ е на 4 февруари в Стамболийски

Второто събитие от стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“, което се проведе в Сливен, привлече интереса на 180 търсещи работа. Те се срещнаха с работодатели от Тракия икономическа зона, едни от най-големите фирми не само в пловдивския регион, но и в страната – АББ България, Белла България, Биомашиностроене, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Сенсата Технолоджис България.
Предлаганите позиции обхващат широк спектър – търсят се кадри, както с основно образование, така и със средно специално и висше, обобщиха организаторите от JobTiger. Основните теми, предизвикали интерес, са нивата на заплащане и съдействието при преместване, което оказват фирмите.
Следващите срещи са:
04 февруари (събота) – Стамболийски //Читалище "Н. Й. Вапцаров", 10:00 - 13:00
10 февруари (петък) – Монтана //хотел "Огоста", 17:00 - 20:00
11 февруари (събота) – Бяла Слатина //Читалище "Развитие-1892", 10:00 - 13:00
Стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“ за привличане на кадри от региони с висока безработица за работодатели от Тракия икономическа зона е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация “Тръст за социална алтернатива“.
Организаторите от JobTiger ще проведат подготвителни срещи, както в градовете на „Информационните дни на кариерата“, така и в близки населени места: Перущица, Кричим, Лом, Кнежа, Койнаре, Криводол и Мизия. От близките общини, в които е имало подготвителни срещи, има предвиден автобусен транспорт в деня на събитието.