Изложба на ръкоделия откриха в "Северен"

Мисия Пловдив

31-01-2017, 14:08

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба “Направено с любов” откриват в „Северен“

В изложбата се представиха различни ръкоделия, изработени с любов от потребителите на проекта

Изложбата под надслов “Направено с любов” премина успешно - съобщиха от администрацията на район “Северен”. Инициативата бе организирана от екипа, ръководещ социалния проект в района „Услуги за по-добър живот“, който се реализира по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев откри изложбата и пожела на всички потребители, учатващи с ръчно изработени предмети в нея, здраве и дълголетие, и един по-лек и спокоен живот занапред, под допълнителните грижи на екипа на проекта.

В изложбата се представиха различни ръкоделия, изработени с любов от потребителите на проекта - прекрасни гоблени, интересни плетива на една и на две куки, красиви бродерии и други, ръчно изработени предмети от възрастни дами, най-младата, от които бе на 70 години.

Идеята бе да се подпомогне социалното включване и творческата изява на участниците в проекта, като се предостави възможност да покажат своите умения и интереси, нещата, които са ги вдъхновявали и нещата, които ги вълнуват и днес.