От 1 февруари започва данъчната кампания

Собствениците на недвижими имоти ще могат да плащат за 2017 г.

От 1 февруари собствениците на недвижими имоти в Столична община могат да плащат местни данъци и такси за 2017 г., съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов. До 10 дни ще бъдат изпратени и съобщенията за дължимото на хартиен носител. Срокът за ползване на 5% отстъпка от данък недвижими имоти и данък МПС е 30 април т.г., при условие, че собствениците платят дължимите суми наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда.

Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на районните администрации на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Касите разполагат и с ПОС устройства.

Друга възможност за плащане на местни данъци и такси е по банков път или през интернет страницата на Столична община, където могат да се правят и справки.

Кампанията за плащане на данъка върху моторните превозни средства в София тази година започна още на 5 януари т.г. Така столичани имаха един месец повече да ползват отстъпката от 5% върху този местен данък.

  Планираните в бюджета на София за 2017 г. приходи от данъци и такси са 623,5 млн. лв. В това число влизат 102,5 млн. лв. от данък недвижими имоти, 79,5 млн. лв. от данък МПС, а от такса битови отпадъци - 189 млн. лв.