Пожар е избухнал в бежанския център в Харманли снощи

Общество

31-01-2017, 17:53

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наградиха жандармеристи от Плевен за овладяване на кризата в Харманли

Според огнеборците, най-вероятната причина към момента е късо съединение на ел.инсталацията

Снощи в 23,50 часа е получен сигнал за възникнал пожар в хале в РПЦ Харманли, съобщават от МВР. Според огнеборците, най-вероятната причина към момента е късо съединение на ел.инсталацията. Към 01,30 часа тази кутрин пламъците са загасени, но помещението е силно задимено от тлеещи изкуствени материали. Няма данни за пострадали лица. Настанените във въпросното хале са преместени в друго помещение.

Огънят започнал от столовата и обхванал съседно спално помещение. На място се отзовал един екип огнеборци, които потушили пламъците. Изгоряли предимно мебели. Повредени са 6 маси, 50 матрака, 11 двуетажни легла.

Причините за пожара все още се уточняват. Най-вероятно огънят е тръгнал след късо съединение в ел. инсталацията. В халето живеят несемейни мъже от афганистански произход. Заради огъня са евакуирани всички 500 бежанци, които са се намирали в сградата. Те са настанени в други помещения в лагера. Пострадали няма. На този етап няма данни за умишлен палеж.

Тази нощ малко преди полунощ е получен сигнал за пожар в хале в РПЦ Харманли. Веднага на място са пристигнали огнеборци, според които най-вероятната причина е късо съединение в ел.инсталацията на халето, където са били настанени чуждите граждани. Огънят е потушен час и половина по-късно, но все още помещението е било задимено поради тлеещи изкуствени материали, което е наложило и преместване в друго помещение. Няма пострадали лица и в момента работят за установяване на причината, информира Нина Николова, говорител на ОД на МВР Хасково.