Дискусия за предизвикателствата на образованието в региона на Стара Загора

Животът

01-02-2017, 08:52

Снимка:

ПреОБРАЗОВАНИЕ Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Липсват подготвени кадри за бизнеса в Стара Загора

Държавна опера Стара Загора през февруари

На 8 февруари, от18:00 ч. в Конферентната зала на Международния младежки дом

Дискусия за предизвикателствата на образованието в региона на Стара Загора и възможните решения с участието на местната общност организира фондация Заедно в час в Стара Загора в началото на февруари. Събитието ще се проведе на 8 февруари, от18:00 ч. в Конферентната зала на Международния младежки дом в града. В него са поканени да се включат всички социално активни хора, които вярват, че образованието е ключова сфера за развитието на региона и искат да допринесат за подобряването му.

Срещата, която се провежда под името “ПреОБРАЗОВАНИЕ Стара Загора”, ще премине в три етапа: Представяне на проблема с неравния достъп до качествено образованието в Стара Загора и в цяла България; Как Заедно в час работи за решаването му; Kак всеки един би подходил към проблемите - работа по групи с конкретни казуси. Ще бъдат обсъдени предизвикателствата, срещани от учениците в малките населени места, които нямат достъп до същите възможности като техните връстници в големите градове. Според редица статистики и изследвания децата от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници, а тези, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище.

На събитието участниците в срещата ще се запознаят още с добри и успешни примери от работата на Заедно в час за решаване на тези проблеми. Освен това ще могат да се срещнат на живо и с действащи учители по програмата от региона на Стара Загора. Те ще споделят своите ежедневни предизвикателства от класните стаи и мотивацията, която ги провокира всеки ден да работят за успеха на своите ученици.