Президентът на КНСБ благодари на Борисов за пенсионната реформа

Пламен Димитров: Благодаря Ви за пенсионната реформа, желая Ви успех

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изпрати благодарствено писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, в което оценява положително решенията на правителството във връзка с развитието на пенсионната реформа в България.

"Благодаря Ви за съвместния път и разумните и приемливи за работеща България решения. По развитието на пенсионната реформа, по амбициозното увеличение на минималната работна заплата от 340 лв. през 2014-та година до 460 лв. през 2017-та година, което е един значим ръст от 35.3 %, по заделянето на 109 млн. лв. допълнителен ресурс за 2017-та година за възнагражденията на заетите в училищното и предучилищното образование и за повишаване на обезщетенията им при пенсиониране", се казва още в писмото до лидера на ГЕРБ.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров пише още, че високо цени уважителното отношение, откритостта и доверието на Бойко Борисов към стремежите, ценностите и целите на синдикалната организация.
В писмото се подчертават още и решенията на правителството, ръководено от Бойко Борисов, във връзка със стабилизирането на сектор "Енергетика" в България. "Уверявам Ви, че във Ваше лице КНСБ имаше министър-председател, който бе достоен партньор. Желая Ви успех на предстоящите парламентарни избори", се казва още в благодарственото писмо до лидера на ГЕРБ.
Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия