Кампания за очни прегледи на деца се проведе в „Тракия“

Диагностиката на децата се извършва след дадено съгласие на техните родители

Мащабна акция за профилактични прегледи на очи стартира в  пловдивските детски градини. Кампанията е под надслов „Весели очички“ и се организира от Лайънс клубовете „Пловдив“, „Евридика“ и „Филипополис“, съвместно с Центъра за рехабилитация на слепи.

Над 400 деца, на 6 годишна възраст, във всички 8 детски заведения на територията на район „Тракия“ ще преминат профилактични прегледи на очите. Диагностиката на децата се извършва след дадено съгласие на техните родители. Първата за района инициатива се проведе в детска градина „Велимира“.

Прегледите се извършват с последно поколение портативен авторефрактометър Mobile Vision Screener PlusopiX S12c. Апаратът е закупен от трите Лайънс клуба, а средствата са събрани от благотворителните им градски балове.  Уредът е дарен на Центъра за рехабилитация на слепи. 

„Приветстваме инициативата, за нас е удоволствие за пореден път да сме партньори в реализацията на добри дела и особено, когато усилиията са насочени към децата. Благодарност към полезните идеи, ентусиазма и обществената ангажираност на нашите приятели от Лайънс клубовете“, заяви кметът на район Тракия Костадин Димитров.