Четири крадени автомобила иззети в акция в Перник

Служители на СДВР И ОДМВР намериха четири автомобила и множество авточасти

Процесуално-следствените действия са извършени от служители от Главна дирекция „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР – Перник след задържането от столични криминалисти на 2-мата 36-годишни извършители с краден автомобил.

Операцията бе проведена на 31 януари в продължение на акцията, при която бяха задържани двамата перничани с противозаконно отнет от тях автомобил. При опит да бъдат спрени, те не се подчиниха и удариха един от служебните автомобили. След кратко преследване бегълците бяха задържани в района на кв.„Княжево”.

Служители от Главна дирекция „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР – Перник претърсили автоморга в частен имот, ползван от единият извършител. Намерени и иззети са четири крадени автомобила, множество двигатели, скоростни кутии и блокове от двигатели със следи от заличаване на идентификационните номера, както и седем скоростни кутии с налични на тях стикери. Произходът на намерените автомобилни възли и детайли е в процес на изясняване.

По случая е започнато досъдебно производство и следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Перник.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен