И в Добрич „Нощ на книгите за Хари Потър” (снимки)

Децата имаха възможност да научат информация за живота и творчеството на Джоан Роулинг

За втора поредна година Регионална библиотека „Дора Габе” се присъедини към инициативата „Нощ на книгите за Хари Потър”. На 2 февруари в сектор „Работа с деца” се събраха почитатели от всички възрасти на момчето -магьосник, за да споделят увлечението си по неговите приключения.
Темата на тазгодишното събитие беше „Професорите на „Хогуортс“. Гостите имаха възможност да научат информация за живота и творчеството на Джоан Роулинг, запознаха се с любопитни истории около написването на любимата детска поредица, прочетоха любими откъси от книгите за професорите от училището за магии и вълшебства.
Причудливата украса, парникът на професор Спраут и класната стая в северната кула на професор Трелони, забавните игри и викторини, многото изненади и награди, превърнаха срещата в незабравимо изживяване.
Библиотечните специалисти се превъплътиха в ролите на професорите: Сибила Трелони, преподавател по пророкуване, Минерва Макгонъгол, преподавател по трансфигурация и билколога Помона Спраут и поканиха гостите в своите класни стаи.
Много смях и забава предизвикаха сред децата магьосническите умения на професор Трелони, която им предсказа бъдещето с помощта на чаени листа.
Децата имаха възможност да влязат в роля, като присаждат мандрагори. Всички участници получиха сертификат, че са отпразнували заедно с нас Нощта на книгите за Хари Потър: Професорите на „Хогуортс“ и безплатни читателски карти. Победителите в обявените конкурси за костюм и артистично четене получиха за награда книги от библиотеката.
Регионална библиотека „Дора Габе” ще се включи и в конкурса на „Егмонт” за най-креативна украса на празника.