Бизнес лидерите ни подкрепиха програма за скрининг на рак

Мисия София

03-02-2017, 11:20

Снимка:

пресцентър СО

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК с второ заседание за Хитрино

Николай Петров: Дълговете на ВМА спаднаха благодарение на екипа

Средствата ще подпомогнат превенцията на рака на гърдата и осигуряването на качествена терапия за децата с аутизъм

За трета поредна година част от приходите от благотворителната вечер ще подпомогнат мащабната програма за ранен скрийнинг за рак на гърдата, осъществявана от Столична община и девет болници в София. В рамките на дългосрочната инициатива за две години близо 10 000 жени са участвали в кампанията за профилактични прегледи, съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов за пресцентъра на Столична община.

Над 90 представители на компании-членове на Българския форум на бизнес лидерите се включиха в инициативата. Друга част от набраната рекордна сума ще подпомогне две неправителствени организации, които работят с деца с аутизъм.

„Общността на отговорния бизнес неведнъж е доказвала своята чувствителност и съпричастност към проблемите на обществото, а дарените досега близо 200 000 лв. ни дават увереност, че заедно можем устойчиво да променяме средата, в която живеем. Надяваме се, че с обединени усилия отново ще допринесем за осъществяването на стойностни проекти”, каза при откриването Ираван Хира, председател на БФБЛ.