Зорница Русинова присъства на среща на МГЕРБ-София

Русинова сподели и някои акценти от управленската програма на ГЕРБ, която в момента се изготвя

Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика във втория кабинет на Бойко Борисов, гостува на среща на МГЕРБ-София, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Русинова посочи, че постигнатото в сферата на социалната политика не е никак малко: минималната работна заплата достигна до размер от 460 лв., положени са усилия за развитие на социалното предприемачество, като за микрокредитиране на социални предприятия са отделени 23 млн. лв., поставен е акцент върху реализиране на програми за заетост, професионално обучение и социално включване, с оглед на индивидуалните нужди на хората с увреждания.

„Средният осигурителен доход според прогнозите за 2017г. също бележи стабилен ръст на растеж, като за целта трябва да се продължи активната работа за привличане на инвестиции, които да повишат производителността на труда, към които ПП ГЕРБ винаги се е стремяла“, каза Русинова.

Тя поясни, че една от основните цели на водената от нея и правителството политики е била постигане на стабилност в пенсионната система, като подчерта, че подобно ниво на стабилност на системата като настоящото е прецедент и не бива да бъде застрашавано от популистки предизборни обещания от страна на отговорните политически субекти в страната.