Задържани са четирима извършители на множество кражби

Мъжете са хванати непосредствено след поредното им престъпление

На брифинг главният секретар на МВР Георги Костов съобщи подробности около успешна реализация през изминалата нощ на служителите от „Криминална полиция“ в ГДНП и СДВР, в координация със Специализирания отряд за борба с тероризма. В ранните часове на тази сутрин, непосредствено след извършване на престъплението, са задържани четирима мъже.

За времето между 21 и 24 часа снощи те са извършили две кражби и един въоръжен грабеж на каси, с парите и ценностите в тях, от офиси в София. По думите на главен комисар Георги Костов, за извършване на престъплението групата е използвала противозаконно отнет автомобил с регистрационни табели от друга крадена кола.

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов уточни, че процесуално-следствените действия се извършват на 7 адреса, които са се ползвани за различни цели от задържаната група. При претърсванията са открити и вещи, за които се предполага, че са част от друга престъпна дейност на групата. За доказването на съпричастността на задържаните са назначени експертизи на намерените вещи.

Главният секретар на МВР описа заловената група мъже като „експерти“ по проникване в домове и офиси, по заглушаване на сигнално-охранителна техника и отключване на различни заключващи механизми, притежават и огнестрелно оръжие. Известни са на органите на реда от ранна младежка възраст с многобройни престъпления. Организираната група е следена повече от година и има множество регистрирани взломни кражби и въоръжени грабежи на територията на цялата страна, уточни Георги Костов.