Сбъркаха в указ и името на шефа на кабинета на Радев

Гафовете с неправилното изписване на имена в указите на президента Румен Радев продължават

Гафовете с неправилното изписване на имена в указите на президента Румен Радев продължават.

Грешка е допусната в презимето на Иво Христов - шеф на кабинета на Радев, в указа за назначането му за член на Съвета по сигурността към МС, става ясно от последния брой на “Държавен вестник”. В него е публикувана поправка, с която допуснатата неточност се отстранява.

Преди дни стана ясно, че са били объркани имената на двама служебни министри в указите за назначането им.

Презимето на регионалния министър Спас Попниколов първоначално бе изписано като Владимиров, а след това поправено с нов указ с истинското Кирилов.

Същата грешка имаше и при екоминистъра Ирина Костова. Нейното презиме е Стойкова, но бе изписано Стойнова. И пак се наложи Радев да подписва още един указ заради това.

На 6 февруари президентът заминава на посещение в Германия. Той ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева, от министъра на външните работи Ради Найденов и на икономиката Теодор Седларски.

В Берлин Радев ще разговаря с федералния президент Йоахим Гаук, двамата ще дадат обща пресконференция.

Държавният глава ще бъде на откриването на икономически форум за България, в който ще вземат участие представители на над 100 немски компании.

В програмата на посещението са предвидени още срещи на Радев с председателя на Германо-българския форум Гернот Ерлер, а така също и с Негово Високопреосвещенство Антоний - Западно и Средноевропейски митрополит. (24часа)