Оставиха в ареста каналджията в Резово

Крими

04-02-2017, 12:02

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два трупа на мигранти край Бургас

Окръжният съд на Бургас наложи най-тежката мярка за неотклонение

Срещу обвиняемия Цветан Д. е образувано досъдебно производство за каналджийство в землището на с. Резово. Той подпомогнал група чужденци – 10 лица, граждани на Афганистан и Пакистан, да пребивават и да преминават през територията на Република България в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието е извършено с лек автомобил, собственост на С. К., предоставен доброволно на обвиняемия и по отношение на повече от едно лице. Престъплението, за което е обвиняем Цветан Д. е тежко умишлено, наказуемо с „Лишаване от свобода“ за срок от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.
Окръжният съд на Бургас наложи най-тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия Цветан Д.
Обвиняемият е с обременено съдебно минало, като последното осъждане е влязло в сила на 18.01.2017 г., а именно, за ползване на чужди регистрационни табели при управление на МПС. Демонстрираните усилия на обвиняемия да избегне полицейската проверка, а после изоставяйки имигрантите и автомобила  по време на инкриминираното деяние, както и опита да се укрие, на фона на обремененото му съдебно минало, според въззивната инстанция сочат за реална опасност Цветан Д. да се укрие или извърши ново престъпление, ако е на свобода.
Съдът намери жалбата на Цветан Д. за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека, за неоснователна и потвърди определението на първоинстанционния съд.
Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.