Започва заснемане на десет клипа за Балчик и Мангалия

По проект за 1 098 000 лева

Започва заснемането на 10 филма за културното и историческото наследство в трансграничния регион Балчик-Мангалия. Общината в Балчик, която е партньор в проекта, подкрепен от Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния-България 20914-2020 година, вече сключи договор със столично дружество за подготовка на видеоклиповете, съобщава БТА.
Всеки от тях ще бъде с продължителност две минути. Изпълнителят, който е избран след обществена поръчка, ще трябва и да осигури технически прожектирането на филмите. Общата стойност на сключения договор е 1 098 000 лева с ДДС, посочват от общината.
Видеофилмите, които ще бъдат подготвени на български, английски и румънски език, през туристическия сезон ще бъдат показвани върху фасадата на Голямата мелница, обявена за паметник на културата. Стогодишната сграда вече е обновена по друг проект и е превърната в културно-информационен център с концертна зала. Проектът "Представяне на регионалното културно наследство в 3D" черпи общ финансов ресурс от над 1 488 000 евро.