Мъж от Хитрино се събуди от едномесечна кома

Общество

05-02-2017, 14:21

Снимка:

bnt.bg кадър

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес почитаме Света Агатия, празнуват всички с "добри“ имена

Младият мъж е претърпял три операции, предстоят му още две

28-годишен мъж от Хитрино живее втори живот, след като един месец беше в кома. Георги Георгиев останал затрупан под къщата си, разрушена от ж.п. катастрофата на 10 декември миналата година. Младият мъж е претърпял три операции, предстоят му още две, съобщава БНТ. Един месец младият мъж е бил между живота и смъртта.

Лекувалите го в софийска клиника го върнали към живота. През този тежък период до него са били и близките му. „Животът продължава, продължава, оцеляхме, ще живеем”, заяви Георги Георгиев. От къщата му в Хитрино, в която живеел с родителите си, не е останало нищо, била толкова близо до взривната вълна, непосредствено до изгорялата фурна.

След дълги минути под руините, спасителите ги намерили. „Помня от катастрофата се събудих със силни болки в крака, след което се изправих и след половин час чух спасителите и ни извадиха. Аз сам излязох. После казах извадете майка ми и брат ми са там и се качих в линейката и нямам спомен.

После съм бил един месец в кома”, разказва Георги. Майка му и брат му известно време също били в болница. Сега живеят в село Дибич. Вчера за първи път след трагедията се върнали в Хитрино. За момента нямаме нужда от нищо, всичко ни е осигурено. Имаме нужда да ни построят къща. Живеят с парите от обезщетението. Георги се надява, че ще им стигнат за по-дълго време. Той е скромен, но очевидно е, че има нужда от зимни дрехи и обувки.