139 години Свободен Бургас!

Мисия Бургас

05-02-2017, 15:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас избран между 64 града за Европейското по ветроходство

Вижте програмата за утре

На 6 февруари 1878 година руски войски, командвани от полковник Александър Лермонтов, влизат в Бургас и след векове чуждо иго донасят дълго жадуваната независимост.

През 2017-та се навършват 139 години от Освобождението на нашия град. По този повод Община Бургас кани своите жители и гости на следните организирани прояви: Утре от 11:00 часа на пл. "Атанас Сиреков" ще се състои ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. По-късно същия ден ще се състои благодарствен молебен за благоденствието на свободен Бургас. От 11:30 часа

пред паметна плоча на ген. А. М. Лермонтов  (ул. "Лермонтов" №15) и Паметник на Руския лазарет в Приморски парк ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя. Пред паметника на Руските освободители ще започне тържествен ритуал по отдаване на военни почести и ритуал по полагане на венци и цветя.
От 17:00 часа в Регионален исторически музей - Бургас ще бъде открита изложба "Освобождението. Военните кореспонденти изпращат...". Час по-късно, от 18:00 часа в Дома на писателя, ул. "Вола"№ 1 ще започне рецитала "Свобода единствена", с участието на бургаски поети.