Общината обучава младежи за професионална квалификация

Животът

06-02-2017, 12:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас избран между 64 града за Европейското по ветроходство

Проектът стартира днес, има възможност за прием на още кандидати

Обучителният курс за придобиване на професионална квалификация на млади хора до 29 години, който е част от проекта на Община Бургас "Активиране на младежи от уязвими групи към обучение и заетост", стартира днес.

Все още има възможност за записване на нови кандидати в обучителните модули за позициите: помощник-възпитател; социален асистент; готвач и строител - специалност мазилки и шпакловки.

Кандидатите трябва да отговарят на следните условия: да не са били ангажирани с обучение или заетост през последните 4 месеца и да не са били регистрирани към Бюро по труда през последните 12 месеца; да имат завършено минимум средно образование за включване в обучение за помощник-възпитател, както и завършен най-малко 10-ти клас за останалите специалности.

Посочените условия са абсолютно задължителни и кандидатите трябва да отговарят на всяко от тях, за да бъдат включени в обучението.

Необходимо е да се представи само документ за степен на завършено образование и ЕГН за извършване на справка в НАП и Бюро по труда.

Документи се приемат в стая 208, ет. 2, сградата на Община Бургас, ул. "Александровска" № 26. Телефонен номер за справки: 056 907 228.