ВУМ посреща нови студенти от близо 20 държави

Младежите са избрали обучение в специалности по бизнес мениджмънт, туризъм, хотелиерство, информационните технологии

Новият семестър започва във Висше училище по мениджмънт (ВУМ) с десетки студенти, идващи от държави като Аржентина, Виетнам, Мексико, Албания, Армения, Йордания, Казахстан, Молдова, Черна Гора, Сърбия, Таджикистан, Мароко, Пакистан, Русия, Камерун, Казахстан, Украйна, Индия, Нигерия, Турция. С началото на този семестър студентите започват своето обучение в различни специалности и дисциплини като завършекът на семестъра се очаква през месец май на настоящата академична година. Част от студентите са ново-постъпили за редовно обучение, а други идват от партньорски университети на висшето училище с цел мобилност (обмен) с помощта на програма Еразъм+.

Младежите са избрали обучение в специалности по бизнес мениджмънт, туризъм, хотелиерство, информационните технологии – добавят от ВУМ.

„Висшето училище приема студенти за редовно обучение два пъти в годината – за семестрите от септември и от февруари. Както миналото лято, така и това ще организираме летен академичен семестър (юни до август), за който вече имаме записали се от Европа и Азия. Самите обучаващи  споделят, че се чувстват комфортно при нас, някои от тях успяха да видят и големите количества сняг. Мултикултурната среда не само обогатява студентите, но и им дава нови хоризонти за професионална ориентация и реализация.“. – добавят представители на ВУМ.