Новата песен на Миро превзе сърцата на феновете (видео)

Добрич Лайф

06-02-2017, 15:23

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Певецът Миро живее разделен от съпругата си Елена

Миро изпя една от най-хубавите си песни!

Най-новото му парче - “Гълъбо”, излезе само преди ден и се превърна във фаворит не само сред феновете му, но и сред колегите му музиканти.

Сензационно добра е песента - и пианото, и музиката, и гласът му.

“Гълъбо” излиза само четири дни след премиерата на последната му песен Reverse, споделя 24 часа.

Тя е написана за късометражния филм “Кредит” и никой май не очакваше още едно силно парче от певеца в толкова кратък срок.

“Когато се прави нещо с цяло сърце”, обясни към песента Ирина Флорин, “Само в тази единствена песен има повече музика, много повече музика, отколкото съм слушал за години в популярната ни музика”, обяви писателят Йордан Славейков, а почитатели на Миро му написаха: “Прекрасна и вълнуваща песен! Клипът е завладяващ! Миро, ти си най-добрият!”.

Баладата “Гълъбо” е по музика и текст на Вида Пиронкова - дъщерята на прочутия художник Енчо Пиронков. За записа на нежната песен се събират едни от най-добрите ни музиканти - проф. Людмил Ангелов, който свири на роял, и Анет Артинян - на виолончелото.

Чернобелият клип на песента е не по-малко въздействащ от музиката. В него актьорът от “Откраднат живот” Димо Алексиев влиза в образа на художник, сякаш като препратка към бащата на Вида Пиронкова. Алексиев и фотографката Красена Ангелова пресъздават невъзможна любов на фона на нежните ритми.

“Гълъбо” и клипът към нея излизат в четвъртък и са изненада и за Миро, и за композиторката Вида Пиронкова. Тя пише първо текста на песента, а малко след това и музиката. “Когато беше готова песента, единственият глас, за който си мислех, беше Миро”, разказва Пиронкова. Двамата са приятели от две години и Миро, който рядко пее песни по чужд текст или музика, веднага се съгласява да запише “Гълъбо”. Влиза в студиото през август и така песента се превръща в първия сингъл от предстоящия албум на Пиронкова “Емпатия”. Вече са готови и останалите 16 авторски песни, изпълнени само от приятели на композиторката като Орлин Горанов, Илия Ангелов, Васил Петров, Еделина Кънева, Мирослава Кацарова. Самата Вида също пее, и то в дует с големия актьор Васил Михайлов.

Премиерата на албума ѝ ще е на 9 март в София. Негов продуцент е Игор Марковски.

Източник: ”24 часа”