Внимание! Пловдивчани, не се разхождайте по Гребния канал

Мисия Пловдив

06-02-2017, 18:03

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премахват опасни ледени висулки

Следете актуалната пътна обстановка преди да тръгнете на път

Гребният канал се превърна в особена атракция и много хора се изкушават да се разхождат върху замръзналата водната повърхност

„Надявам се гражданите да проявят по-голямо чувство на отговорност и да не слизат по хлъзгавия бряг и да се разхождат върху леда, който е сковал водата на Гребния канал, а да се разхождат по алеите“, този призив заместник-кметът Георги Маринов отправи към жителите и гостите на града. Повод за това са зачестилите особено през уикенда случаи на младежи, които, за да си направят по-интересна снимка, нарушават разпоредбите и се разхождат по леда.
Поради резките температурни амплитуди, които наблюдаваме през последните дни, ледът на канала на Гребната база е тънък на места и разхождането върху него е опасно и крие огромен риск от пропукването му и падане във водата, както за хората, така и за техните домашни любимци.
„От скоро Гребният канал се превърна в особена атракция и много хора се изкушават да се разхождат върху замръзналата водната повърхност, но нека не забравят, че това е сериозна опасност за техния живот и здраве“, заключи Георги Маринов.