Българският джаз в подкрепа на Дидо

Под мотото ЗАЩОТО МУЗИКАТА ЛЕКУВА джаз музикантите в България свирят благотворително за лечението на колега

Със серия благотворителни концерти под мотото ЗАЩОТО МУЗИКАТА ЛЕКУВА българските джаз музиканти набират средства за лечението на колегата си Даниел Лазаров. 32-годишният басист на Втора Тунджанска механизирана бригада и Военен биг бенд Стара Загора наскоро бе диагностициран с лимфом на Ходжкин. Заболяването изисква незабавно лечение, което вече започна в специализирана клиника в Турция. За пълен курс на терапията са необходими 50 хиляди лева, които са непосилни за семейството на Дидо.

На 15 февруари от 20.30 часа в София Лайв клуб и на 16 февруари от 19.00 часа в Операта в Стара Загора колеги и приятели на Даниел ще свирят и пеят благотворително за набиране на средства. Ще бъдат проведени и благотворителни търгове. На  18 февруари от 11.00 часа в “Чайната” любимото шоу на най-малките “Джаз за деца”  и на 19 февруари  от 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора френско-българският квартет Жорис Малиа, Софиан Ел Мабрук, Людовик Гиварш, Димитър Благоев също свирят благотворително.

„Един от доайените на българския джаз Петьо Парчето (знаменитият саксофонист от Русе Петър Петров) казваше, че джазовите музиканти у нас са един файтон хора, но днес думите му се опровергават – коментират диригентът кап. Цветомир Василев и тромпетистът Венци Благоев, основните организатори на благотворителната кампания. – Още на мига, в който се свързахме с колегите, те приеха идеята присърце и в рамките на по-малко от две седмици успяхме да организираме събитията. Списъкът с имената на музикантите е наистина впечатляващ, но по-важното е, че  всеки от тях откликна на поканата ни, пренаредиха графиците и ангажиментите си, за да могат да са на сцената в подкрепа на Дидо.“

Даниел Лазаров е познат във Велико Търново и Стара Загора като музикант, верен приятел, добър колега, всеотдаен съпруг и баща. Свири във военния оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада, във Военния биг бенд на Стара Загора и в джазовата формация Overground Brass Band, а отскоро се радва и на дъщеричка.

Инициативите за набиране на средства за лечението на Даниел Лазаров започнаха още преди десетина дни, когато в Стара Загора Димитър Косев, Александър Тумангелов, Таньо Сандев, Кирил Гинов, Димитър Димитров и Юлиан Петков свириха в подкрепа на приятеля си.

Средства за лечението на Даниел се събират по следните сметки:

УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG40UNCR70001500067587
Титуляр: Даниел Александров Лазаров

Или чрез Paypal: dido_breika@abv.bg