Откриха нова полицейска приемна в Стария Пловдив

Животът

08-02-2017, 12:29

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата е част от съвместните усилия на пловдивската полиция и Областната управа в борбата с престъпността и гарантиране сигурността на гражданите

В рамките на прилагания интегриран модел “Полицията в близост до обществото”, е открита нова приемна на служителите от Четвърто РУ в Пловдив, която се намира на територията на Архитектурно-исторически резерват “Старинен Пловдив”, ул. “Съборна” № 21, ет. 2.

Тя предоставя възможност на хората директно да се срещат с полицейските инспектори и да споделят проблеми, свързани с опазване на имуществото им и обществения ред.

Освен това е предвидено помещението да се използва за информационен център по време на домакинството на града като “Европейска столица на културата” през 2019 година, а също и като оперативен пункт на Областната дирекция на МВР при провеждане на масови мероприятия в района.
Инициативата е част от съвместните усилия на пловдивската полиция и Областната управа в борбата с престъпността и гарантиране сигурността на гражданите. В тази връзка бе подписан договор между Областния управител Здравко Димитров и директорът на ОДМВР старши комисар Христо Разсолков за отдаване под наем на помещението за срок от 10 години.