Масови уволнения: Служебното правителство освободи 14 областни управители

Служебният транспортен министър освободи шефовете на БДЖ и НКЖИ

На днешното си заседание служебният кабинет реши да отстрани 14 областни управители. Сменени са областните управители на Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София – област, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Велико Търново. Нов областен управител е назначен на София-град, тъй като досега имаше временно изпълняващ длъжността. Причината за смените на голяма част от областните управители в страната са „преглед на работата им, както и постъпили сигнали“, обясниха от правителствената служба без да дават повече подробности. Целта на служебното правителство е организацията и провеждането на честни и безпристрастни избори и там, където има съмнения за това са направени промени, уточниха от правителствената пресслужба. На какво основание са съмненията, също не стана ясно.
Малко по-късно стана ясно, че служебният министър на транспорта Христо Алексиев е разпоредил промяна в борда на директорите на БДЖ. От него отпадат досегашният изпълнителен директор Владимир Владимиров. Неговото място се заема от Георги Друмев. Бордът трябва да го избере за изпълнителен директор. Със заповед на министъра е освободен и шефът на НКЖИ Милчо Ламбрев и е назначен Красимир Папукчийски.

Ето и новоназначениете 14 областни управители:

В Благоевград -Валери Сарандев, Варна-Тодор Йотов, Враца-Момчил Младенов, Кърджали-  Начо Ковачев, Кюстендил- Йордан Татарски, Ловеч - Пенка Николова, Силистра -Петко Добрев, Софийска област- София Торолова, Област София- Диана Тонова, Търговище - Валери Симеонов, Хасково- Минко Ангелов, Шумен- Валентин Александров, Ямбол- Георги Чалъков.