Нов пункт за раздаване на храна откриха в "Северен"

Мисия Пловдив

08-02-2017, 13:28

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов пункт за раздаване на храна откриват в "Северен"

Тази нова придобивка повишава стандарта на живот на децата и на семействата за тяхното отглеждане

Днес кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев, заместник-кметът Калоян Георгиев и директорът на детска кухня “Слънчеви усмивки” Танка Гавазова прерязаха лентата на нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак” № 4 към млечна кухня “Слънчеви усмивки”. На официалното откриване присъстваха родители и техните деца, потребители на услугата. Подновеното помещение и оборудване отговарят изцяло на хигиенните изисквания на РЗИ, информират от районната администрация.
Млечната кухня с адрес бул. “Марица” № 51 обслужва месечно повече от 400 деца в Район “Северен” като в нея се приготвя разнообразна храна за деца от 10 месеца до три годишна възраст, отговаряща по качествен състав и технологична обработка на възрастовите особености на детския организъм. Храната се раздава в още 3 разливочни пункта на територията на района, един от които е  този на ул. “Ален мак” № 4.
През изминалата година детската кухня се сдоби с две нови машини – картофобелачка и месомелачка, поради амортизация на наличните, изгради се слънцезащитно устройство и 15 метрова рампа за детските колички, тъй като достъпът до кухнята бе доста труден за майките. А тази година се изгради чисто нов пункт за раздаване на храна на ул. “Ален мак”.
„Убедени сме, че с тази нова придобивка повишаваме стандарта на живот на децата и съдействаме на семействата за тяхното отглеждане.", заяви кметът Ралев.