Възможно е бул. "Дондуков"и "Цар Освободител" да станат еднопосочни

Мисия София

09-02-2017, 13:37

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

СО ще ограничи скоростта на движение заради мръсния въздух

Транспортната комисия на Столичния общински съвет обсъжда няколко нови идеи

Столичният общински съвет обсъжда идеята бул. Дондуков да стане еднопосочен в посока Министерски съвет и Президентсвото, както и бул. Цар Освободител да стане еднопосочен от Президентсвото в посока на Народно събрание и Софийския университет, съобщи в профила си във Facebook общинският съветник Симеон Славчев.

Предлага се и изграждането на велоалея по бул. "Дондуков" в близост до трамвайните релси, които пък ще бъдат обособени в самостоятелно трасе.

"Лично аз одобрявам предложението първо, защото това ще облекчи значително трафика в центъра на София и второ, защото по бул. Дондуков ще се обособи самостоятелна двупосочна велоалея, както и трамвайно трасе. По този начин всички участници в движението пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и автомобили ще се предвижват безконфликтно", написа Славчев.

"Държа да подчертая, че това предложение тепърва предстои да се обсъжда и разглежда в комисиите на Столичния общински съвет и с гражданите и на тази база ще се вземе крайното решение", продължи общинският съветник.

"Това е крачка към превръщането на София в истинска европейска столица, с облекчен трафик в центъра, удобен и бърз градски транспорт, обособени и безопасни велоалеи и удобни и комфортни тротоари", заключи Славчев.