Кметът на Северен посети най-възрастния потребител на социален проект

Мисия Пловдив

09-02-2017, 14:19

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поднесен беше и символичен подарък на рожденика

Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, Красимир Асенов –  заместник-кмет и ръководител на проект „Услуги за по-добър живот” по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот”, заедно със социалните работници от Центъра за социални услуги, посетиха днес най-възрастния потребител – Кольо Колев, за да го поздравят, по повод рождения му ден – навършва цели 87 г.

Г-н Колев беше приятно изненадан от посещението и използва случая, като потребител на услугите от началото на проекта, да сподели своето задоволство от възможността да има личен асистент, който да му помага и подкрепя във всяко едно действие, което го затруднява в ежедневието. При необходимост може да ползва и медико-социални услуги от специалистите по проекта – рехабилитатор, психолог и медицинска сестра. Надява се, че след като се стопли времето ще използва и специализирания транспорт по проекта.

На импровизираното мило тържество, г-н Колев разказа на гостите интересни случки от трудовия си стаж като военен във военновъздушните сили, а те му пожелаха здраве, дълголетие и да съхрани ентусиазма за общуване, който има и веселия си младежки дух.

Поднесен беше и символичен подарък на рожденика, който трогнат от оказаната чест, благодари за засвидетелстваното внимание на гостите.