Столични полицаи задържаха мъж и жена за наркоразпространение

Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло почти 380 г и 168 г марихуана

24-годишна жена и 36-годишен мъж са задържани от столични полицаи. В хода на полицейска операция по противодействие на наркоразпространението, двамата били засечени на 7 февруари в момент на продажба на наркотици в района на ж.к.„Красна поляна”. При последвалите обиски и претърсвания у тях и в жилището, което двамата обитават, полицаите намерили и иззели множество пликчета с тревиста маса, буркани, съдържащи вещество на буци и прах, електронна везна и други пособия за разфасоване на дрога.

По случая е образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло почти 380 г и 168 г марихуана. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на К.Г. и В.Г. са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража4 за срок до 72 часа.