Юлиян Плачков е Знакова личност на „Младост”

София Лайф

10-02-2017, 06:00

Снимка:

Facebook/ СО Район Младост

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Възстановено е топлоподаването в ж.к. "Младост" 1 в София

Директорът на 128 СУ „Алберт Айнщайн” номинира Кубрат Пулев за отличието

Юлиян Плачков бе обявен за Знакова личност на столичния район „Младост”, съобщава пресцентърът на Столична община район "Младост". За успехите и популярността на Плачков е показателен фактът, че една от големите зали в „Младост”, „Тера” се оказа тясна, за да приеме многобройните гости.

Събитието се превърна в истински празник с изпълненията на Ваня Костова, Росица Кирилова, Мими Иванова, Развигор Попов, веселата оперетна двойка Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски, ансамбъл „Пламъче” и сборна група млади певчески таланти от „Младост”. Участниците бяха изпращани с цветя и аплодисменти от публиката, сред която бяха зам.-председателите на Столичния общински съвет Милка Христова и Иван Велков, началникът на РУО-София град Ваня Кастрева, Вилма Доминикова, Лазар Донев, ръководители и учители от много учебни заведения.

Специални гости бяха и Знакови личности на „Младост”, като акад. Ангел Попов, проф. Димитър Славов, проф. д-р Станка Маркова, ген. Люцкан Люцканов, Веска Никова, Иван Налбантов, поетът Димитър Димитров. Юлиян Плачков благодари за честта да бъде удостоен с отличието и заяви, че ще продължава да работи с цялото си сърце за развитие на образованието и културата. От своя страна, Плачков направи предложение, следваща Знакова личност на „Младост” да бъде един от най-известните жители на района - Кубрат Пулев, възпитаник именно на 128 СУ „Алберт Айнщайн”. Той разказа и интересни спомени за Кобрата, от ученическите му години.

Оказа се, че още тогава Пулев използвал всяка свободна минута за тренировки, но това не му пречело да бъде отличник по история. „Просълзявам се след неговите победи и ме обзема особена гордост, когато развее трибагреника”, призна Плачков.

Кметът на района Десислава Иванчева и нейните заместници Биляна Петрова, и Никола Вапцаров специално поздравиха Юлиян Плачков.