Премиерът Герджиков обясни за сменените областни управители

Причината за смяната на половината областни управители в страната са сигнали за некоректното им поведение

Причината за смяната на половината областни управители в страната са сигнали за некоректното им поведение, информира агенция "Фокус".

Това става ясно от стенограмата от последното заседание на служебния кабинет, провело се на 7 февруари. "Знаете, че в самото начало стигнахме до извода, че за да осигурим едни честни, демократични и свободни избори, ще се наложи да сменим областни управители, за които има сведения, че биха препятствали възможността за такива избори.

Разбира се, много внимателно бяха взети предвид различни съображения, тъй като всеки опит да се подменят всички областни управители ще показва едно пристрастие, което ние не бива да проявяваме", посочва служебният премиер Огнян Герджиков. "От друга страна, не можем да сме безучастни към сигнали, които са получавани за не съвсем коректно поведение на някои областни управители. С оглед на това, с взимане предвид на различни съображения и сигнали, се стигна до това, че половината от областните управители трябва да бъдат сменени", добавя министър-председателят Герджиков.