България отдава голямо значение за развитието на отношенията си с Иран

Това каза заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев

България отдава голямо значение за развитието на отношенията си с Ислямска република Иран, която играе важна роля в региона на Близкия и Средния изток”. Това каза заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев по време на прием в посолството на Ислямска република Иран по случай Националния празник на страната.
По време на приема бе поставен акцент върху предстоящото посещение на иранска бизнес делегация в периода 27 февруари-03 март 2017 г., както и върху планирания по инициатива на Министерството на икономиката бизнес форум на 28 февруари 2017 г. Заместник икономическият министър подчерта засиления интерес от страна на българските делови среди към установяване на отношения с ирански партньори. По думите му сред секторите, в които нашата страна вижда бъдещ потенциал за търговско сътрудничество са фармацевтичната промишленост; хранително-вкусовата промишленост; автомобилната индустрия – резервни части и аксесоари; химическа промишленост; информационни технологии и др.
В заключение зам.-министър Ганчев заяви, че 2017  г. е изключително важна за двустранните взаимоотношения между България и Иран, защото бележи 120 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни.