Цветанов разговаря с генералния секретар на ПГ на Испанската народна партия

Срещата се проведе в рамките на Конгреса на Partido Popular в Мадрид

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с генералния секретар на Парламентарната група на Испанската народна партия Хосе Бермудес Де Гастро Фернандес. Като председател на Парламентарната група на ГЕРБ в 43-тото Народно събрание Цветанов обясни, че ГЕРБ е била най-голямата група в парламента. “В последното Народно събрание имаше цели 8 парламентарни групи и ние успяхме да работим в диалог с всички, въпреки трудностите и различията”, подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов призова Хосе Бермудес Де Гастро Фернандес за засилване на комуникацията между националните парламенти на България и Испания във връзка с предстоящото председателство на ЕС, което предстои да поеме България през 2018 година. “Трябва да си помагаме и да работим в интерес на гражданите, без значение къде живеят и работят те. Има много голяма българска общност в Мадрид, Валенсия и Сеговия. Уверен съм, че с общи усилия ще подобрим значително условията им за живот”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Хосе Бермудес Де Гастро Фернандес изрази задоволството си от срещата с Цветанов и заяви, че ще се радва Испанската народна партия и ГЕРБ да продължат доброто си сътрудничество. Двамата договориха двете партии да обменят опит и експертни мнения по важни секторни политики.