Българинът Владимир Койлазов беше отличен с Оскар

Общество

12-02-2017, 11:39

Снимка:

digitalmediaworld.tv

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор Димитров излиза срещу Давид Гофен

Той получи отличието заедно с колегата си от “Chaos group” Петър Митев

Българинът Владимир Койлазов беше отличен с „Оскар” за технологични ефекти. Това стана късно снощи на церемонията по раздаването на т.н. „технологични оскари”, която се провежда 14 дни преди официалното награждаване на Академията.

Той получи отличието заедно с колегата си от “Chaos group” Петър Митев.

Технологията „v-ray” е част от създаването на  3D визуализации.

За разлика от наградите на Академията, технологичните оскари се дават за принос на конкретна технология в правенето на филми. Технологията е била използвана във филми като „Доктрой Стрейндж”, „Капитан Америка” и „Дедпул”.
38-годишният Владимир Койлазов от Русе е завършил "Информатика" в Софийския университет. За дългогодишния си труд казва скромно "15 години пот и сълзи дават резултат, някой е забелязал".

"Никога не съм имал илюзии, че съм кой знае какво, но пък общо взето знаех, че каквото искам да направя, ако имам достатъчно време, ще го направя", казва Койлазов.

Съдружникът му обяснява, че техният софтуер е решението за киноиндустрията: "да не потрошат милиони, на някого да не му хвръкне главата, че не е заснел нещо, режисьорът да е доволен, продуцентът да е доволен и накрая всички да сме доволни".

Койлазов е категоричен, че по собствената си дефиниция не е успял.