Днес в София започна двудневна конференция на началника на отбраната

Животът

13-02-2017, 14:13

Снимка:

btv.bg /кадър

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е крайният срок за регистрация в районните избирателни комисии

На втория работен ден, 14 февруари, ще бъде представен анализ на подготовката

Годишната конференция на началника на отбраната на тема „Национални ангажименти и произтичащи от тях задачи и отговорности на Въоръжените сили на Република България при организиране и провеждане на поддръжката от страната домакин“ започна днес, 13февруари, в Министерството на  отбраната.

Тя се провежда под ръководството на изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и в нея участват министърът на отбраната Стефан Янев, висши офицери от Съвместното командване на силите, щабовете на видовете въоръжени сили, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната,  както и представители на държавни институции.
На втория работен ден, 14 февруари, ще бъде представен анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2016 г. Поканен е да присъства президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили на Република България Румен Радев. След приключване на заседанието И.Д. началник на отбраната  вицеадмирал Емил Ефтимов и министърът на отбраната Стефан Янев ще направят изявления за медиите.