Окръжният съд остави в ареста полицая Венцеслав Караджов

Крими

13-02-2017, 14:25

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Окончателно: Обвинения в двойно убийство Венцеслав Караджов остава в ареста

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години

Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането на защитата на обвиняемия Венцеслав Караджов за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража” в по-лека такава.
Той е обвинен от Окръжна прокуратура Пловдив за това, че на 15.05.2016 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си Божура  Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено умишлено и с користна цел – престъпление по чл. 116 ал. 1  т. 3 пр. 1 и пр. 2 т. 4 пр. 3 т. 7 и т. 9 във връзка с чл. 115 от НК.
Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав К. Не е отпаднала и опасността да се укрие и да извърши и друго престъпление при мярка, различна от „задържане под стража”.
За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 21.02. 2017 г. от 10 часа.