ММС и БФС обсъдиха програма за въвеждане на футбола в училище

На срещата бяха обсъдени и други актуални теми

Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева обсъди с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов възможността за стартиране в сътрудничество с Министерството на образованието на програма „Футбол в училище“. Проф. Дашева, нейният съветник Емил Костадинов и Георги Александров, съветник на президента Румен Радев по въпросите на младежта и спорта, проведоха работна среща с Борислав Михайлов в новата Национална футболна база „Бояна“. Една от основните теми в разговорите беше въвеждането на футбола в учебната програма – както за момчета, така и за момичета.

„Идеята е хубава и имам конкретни виждания по въпроса“, заяви проф. Дашева. Борислав Михайлов афишира готовността на Българския футболен съюз да подкрепи активно програмата, като изплаща заплати на поне 35 квалифицирани треньори и апелира още през следващата учебна година да бъде поставено началото на обучението по футбол в училищата. Георги Александров, съветник на президента Румен Радев, коментира, че държавният глава винаги е стоял зад спорта и зад добрите инициативи в тази важна за подрастващите област.

На срещата бяха обсъдени и други актуални теми като ремонтирането на спортните съоръжения на високопланинската база в Белмекен, охраната на футболните мачове и нуждата от нов Закон за спорта.
Проф. Дашева се запозна подробно с цялата Национална футболна база „Бояна“, посети офисите на Българския футболен съюз и разговаря със служителите, след което разгледа хотелската част, съблекалните, възстановителния център и игрищата.

„Видял съм много бази в цяла Европа и мога да кажа, че нашата е сред трите най-добри“, коментира Емил Костадинов, съветник на спортния министър.