Близо 3000 участници очаква в „Лаута“ Народен събор 2017

Мисия Пловдив

14-02-2017, 08:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Народен събор Пловдив е част от културния календар на Община Пловдив и е в подкрепа на домакинството на града като Европейска столица на културата 2019 г.

Огромен интерес предизвиква предстоящият Народен събор в Пловдив, който ще се проведе за втора поредна година в парк „Лаута“. Събитието, предвидено за 13-ти и 14-ти май 2017 г., отново ще събере любителите на народно творчество. „Предвиждаме две сцени, на които ще се представят съставите. Тази година ще звучи фолклор от над 50 населени места от цяла България“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. „Още една сцена, предназначена само за народни танци, ще дава възможност на хората за веселба“, допълни той.

С участие на родолюбиви организации ще бъде даден старт на тържеството с пресъздаване на моменти от Възраждането. В програмата се предвижда участие на големите фолклорни ансамбли „Тракия“ и “Родопа“.

„През 2016 имахме над 50 000 посетители на събора, бяха повече отколкото на футболно дерби, надявам се и тази година да имаме същия успех“ , каза Димитър Михов – съорганизатор на събитието.

Народен събор Пловдив е част от културния календар на Община Пловдив и е в подкрепа на домакинството на града като Европейска столица на културата 2019 година.

„Всички родолюбци са добре дошли, ще бъде приятно да видим повече българи, облечени в носии. Дано да успеем да се хванем на най-голямото пловдивско хоро в парк „Лаута““, каза още Костадин Димитров.