Борисов: „Ечемишка" трябваше да се ремонтира при Тройната коалиция

„Изказването на Герджиков , че за няколко дни са направили повече, отколкото е направено за години, граничи с нахалство.

 „Изказването на Огнян Герджиков , че за няколко дни са направили повече, отколкото е направено за години, граничи с нахалство. За десет години една лампа не закачиха. Да беше минал в съседния тунел да види как се прави.

Да види тунелите за Смолян как са направени. Да види естакадите и мостовете какви бяха. Каква юфка. Това беше направено в рамките на 2 години.

Много мразя някой да ме подпитва по този начин. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел „Ечемишка“, но нищо не се направи“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на предизборната програма на партията пред актива на София.

Бившият премиер напомни, че точно при управлението на тройната коалиция и преди това на НДСВ, идеята е била магистрала „Тракия“ да се даде на концесия. „Аз ще напомня, че ГЕРБ спаси положението магистрала „Тракия“ да не се даде на концесия. Сега на входа и изхода щеше да се плаща. Представете си по 15 лв за Бургас на всяко тръгване.

И ние сега да заставаме в отбранителна позиция. Защо? Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала „Тракия“ на концесия, а сега българинът се вози без пари“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова колегите си да си дадат сметка, че въпреки усилията и изграденото при управлението на ГЕРБ, хората са се подразнили. „С кое ги подразнихме? Ние трябва да си дадем сметка, че с нещо ги подразнихме. Какво е то? Недоволството идва от това, че не можахме да направим всички хора съпричастни. Хората се подразниха, че казвахме „ние го направихме“, а участие взеха хиляди хора -строители, и тези, които търпеливо чакаха, не протестираха, не ни пречеха, чакаха, защото знаеха, че е за добро.

Благодаря им за работата и за търпението“, заяви пред съпартийците си Борисов.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя основните приоритети от управленската програма на партията за предсрочните парламентарни избори. Той говори в момента в НДК пред 23-ти 24-ти и 25-ти МИР в София.
Бившият премиер коментира и причините за негативите от управлението с РБ и подкрепата на Патриотите. „Управлявахме в една такава коалиционна формула, където всеки се бори да е опозиционер, не да управлява, за да може всички пасиви да се трупат на ГЕРБ, а позитивите да си ги препише всеки, дори само идея да е дал. Всеки имаше идея за ограда по границата, но ние я направихме“, заяви  аяви лидерът на ГЕРБ. В контекста на това Борисов обясни, че в България има най-малко бежанци от всички държави в Европа, ако не и в света.