За безопасен секс призовават в Деня на любовта в Пловдив

Мисия Пловдив

14-02-2017, 09:31

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мотото на кампанията тази година е „Безопасна любов прави! Бъди с отворени очи!”

От 10:30 часа до 12:00 часа Български младежки Червен кръст ще раздават презервативи пред  Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. От 14:30 часа до 16:30 часа - На главната улица пред Туристически информационен център /до пощата/
Младежите са приготвили ръчноизработени подаръци за всички участници, посетили импровизираните им пунктове. Мотото на кампанията тази година е „Безопасна любов прави! Бъди с отворени очи!”.
Български младежки Червен кръст / БМЧК / отбелязва по традиция 14 февруари чрез разнообразни мероприятия, целящи привличане на младежите и тяхната заинтересованост по темата. По този повод доброволците на БМЧК ще раздават информационни материали, ще проведат игра с влюбените двойки, ще предизвикват хората да открият здравия презерватив сред други, както и ще имат възможност да се снимат с човек, облечен като презерватив и с рамка под формата на сърце.
Български младежки Червен кръст работи усилено по темите, свързана с Превенция на ХИВ/СПИН и сексуалнопредавани инфекции. Затова доброволците провеждат ежегодни събития, с които да информират повече млади хора и да допринесат за създаването на сексуална култура у тях.