Обезвредиха бомба от Втората световна война на летището във Франкфурт

Неизбухнали бомби от времето на бомбардировките над Германия през Втората световна война все още биват намирани често

Необезвредена бомба от Втората световна война, открита близо до летището на Франкфурт, беше успешно обезвредена вчера, заяви германската полиция, цитирана от ДПА.

Бомбата с тегло 250 кг беше открита по обед в поле близо до град Келстербах, само някоколкостотин метра от най-натовареното германско летище.

Преди да бъде обезвредена бомбата, властите блокираха близката магистрала и железпътна линия, а на шофьорите беше казано да заобикалят района поради възможни нарушения в автомобилното движение.

Район от около 700 м на мястото на находката беше отцепен от полицията. Индустриален комплекс, хотел, както и бежански център също бяха евакуирани, посочи полицията, като мярката е засегнала няколкостотин души.
Полети не бяха засегнати. Сапьорите изчакаха до 23 ч снощи, за да започнат работа, когато въздушното движение от и към летището спира за през нощта.

Неизбухнали бомби от времето на бомбардировките над Германия през Втората световна война все още биват намирани често, а на много места властите си имат специализирани звена, които се занимават с откриване и обезвреждане на такива боеприпаси.

През 2009 г. руска бомба от войната беше открита в непосредствена близост до сградата в Берлин, където живее канцлерът Ангела Меркел, при което се стигна до блокиране на целия център и евакуация на местните жители, включително и на Меркел.