Америка и съюзниците й с митинг за Северна Корея

САЩ, Южна Корея и Япония организираха митинг за да обсъдят отношенията и действията си след изтреляната тестова ракета от Северна Корея

Министрите на отбраната на 3-те държави се заканиха, че държавите ще засилят споделянето си на информация, след като Северна Корея тества изтрелването на балистична ракета, съобщават чуждестранни медии. Северна Корея има забрана за тестването на ракети от ООН и е била санкционирана 5 пъти от първия си тест през 2006 г.

Съветът за сигурност на ООН силно осъжда всички тестове на ракети извършени от Северна Корея и членове на съвета искат по-сериозни санкции за държавата.

Президентът на САЩ сподели, че Северна Корея е сериозен проблем, по време на пресконференция с Министър председателя на Канада Джъстин Трюдо. Тръмп заяви, че ще поеме сериозни мерки за действията на Корея, но не каза нищо конкретно. В Пентагона заявиха, че изтреляните ракети са в нарушение на законите наложени от ООН и че САЩ ще осили сигурността на съюзниците си. Посланикът на Америка в Съвета за сигурност на ООН поиска действия, а не думи в решенията срещу Пхенян.